Όλο και πιο συχνά ακούμε γι’ αυτό αλλά τι είναι τελικά το manifestation;


Το φετινό καλοκαίρι στο Greek Positive Hub – και όχι μόνο – ήταν αφιερωμένο στο manifestation. Και αν με ρωτάς, δικαίως θεωρώ το manifestation ένα εξαιρετικό εργαλείο της προσωπικής εξέλιξης.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή – τι είναι το manifestation;

Eίναι η διαδικασία κατα την οποία οι σκέψεις και οι επιθυμίες πάνω στις οποίες εστιάζεις, ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ και

 • Είτε βιώνεις το συναίσθημα
 • Είτε ζεις μέσα σε αυτή την συνθήκη
 • Είτε το κρατάς στα χέρια σου

Πώς λειτουργεί αυτό;

Η συνταγή του manifestation περιλαμβάνει το «μαγείρεμα» των σκέψεων και της ενέργειας που βάζεις σε αυτές. Το παράγωγο αυτής της συνταγής είναι η πραγματικότητα που βιώνεις. Δεν μπορείς να κάνεις manifestation χωρίς την δική σου συνειδητή, εμπνευσμένη δράση. Ναι, λέω συχνά ότι Μπορείς να τα έχεις ΟΛΑ, όχι όμως χωρίς να δουλέψεις γι αυτά, να τους δώσεις χρόνο και να αφιερώσεις την ενέργειά σου.


Μα είναι τόσο απλό να έχω όσα θέλω;


« Αν ήταν τόσο απλό, τότε όλοι θα είχαν όσα ήθελαν, όλοι θα ήμασταν ευτυχισμένοι και πλούσιοι». Αυτή είναι μια απάντηση που ακούω συχνότερα απ’ ό,τι νομίζεις.

Και εδώ θα σου θυμίσω ότι όλα, ακόμα και το να κάνεις manifest, έχει κάποιους κανόνες. Αναλογίσου λοιπόν, πριν ξεκινήσεις:

 • Είναι αυτό που πάω να κάνω manifest ένας ειλικρινής ευγενικός μου πόθος;
 • Ποια είναι τα πρακτικά οφέλη αυτού του manifestation;
 • Όταν υλοποιηθεί το manifestation θα νιώθω θετικά;
 • Πώς εξυπηρετεί εμένα και τους αγαπημένους μου;


Ό,τι κι αν κάνουμε manifest καλό θα είναι να είναι για έναν ανώτερο σκοπό, είτε δικό μας είτε για τους άλλους (οικογένεια, ανθρωπότητα).

Δεν θα συναντήσω δυσκολίες;

Φυσικά και ναι! Τα εμπόδια υπάρχουν, πάντα θα υπάρχουν, αφού είναι κομμάτι της διαδικασίας του manifestation και μέρος της ίδιας της ζωής μας. Γιατί όμως να μην τα δεις σαν δώρα;


Ας δούμε μερικά από αυτά, εκείνα τα οποία στους περισσότερους προκαλούν καθυστερήσεις και τελικά τους ωθούν στο να τα παρατάνε:


Περιοριστικές πεποιθήσεις

Έχεις αναλογιστεί πώς χρησιμοποιείς την ενέργειά σου; Την ξοδεύεις στο άγχος για το αν θα υλοποιηθεί ο στόχος σου ή την αφιερώνεις στην χαρά που θα σου δώσει η υλοποίηση αυτή;


Και τελικά, τι πιστεύεις για τον εαυτό σου; Μήπως εσύ του βάζεις εμπόδια ή δεν πιστεύεις ότι είσαι αρκετά καλός για να τα καταφέρεις ή για να σου αξίζει το αποτέλεσμα που θέλεις;


Αυτές ναι, είναι περιοριστικές πεποιθήσεις που μπορεί να γίνουν εμπόδια!

Ενεργειακοί βρικόλακες

Είσαι σίγουρος ότι οι αγνές και ευγενικές σου προθέσεις απέναντι στους άλλους είναι αρκετές; Ή νιώθεις ότι υπάρχουν άνθρωποι που σε κρατάνε πίσω και δηλητηριάζουν το όραμά σου; Αν ισχύει αυτό, τότε αποδέξου ότι κάποιοι άνθρωποι ίσως λειτουργούν σαν «ενεργειακοί βρικόλακες» και εσύ χρειάζεται να πάρεις αποστάσεις και να μειώσεις τις επαφές!

Αργοπορία

Ναι, μπορεί κάποια πράγματα να αργήσουν περισσότερο απ’ ό,τι υπολόγιζες όμως όλα θα γίνουν και επειδή δεν γίνονται ακόμα, δεν σημαίνει ότι δεν θα γίνουν ποτέ.

Μπορώ όμως να υπερπηδήσω τα εμπόδια αυτά;

Ίσως δεν είναι πάντα εύκολο, όμως αυτά που θα σου πρότεινα εγώ είναι τα εξής:

 1. Μείωσε τις επαφές με τους «ενεργειακούς βρικόλακες»
 2. Κατέγραψε τις περιοριστικές σου πεποιθήσεις που μπορεί να ξεπεταχτούν για να τις αναγνωρίσεις και να τις απομακρύνεις.
 3. Απομονώσου για να οραματιστείς. Δες την εικόνα και μπες μέσα της λες και σκηνοθετείς μια ταινία, σκέψου τις μυρωδιές, τις εικόνες, τους ήχους, τις αισθήσεις. Μην σκέφτεσαι μόνο το πώς, παίξε το happy end της ταινίας στο μυαλό σου!

Άρα, δεν θα αποτύχει σε καμία περίπτωση, σωστά;

Όσο κι αν θα ήθελα να απαντήσω ΝΑΙ! σε αυτό, δεν είναι έτσι. Ναι, ένα manifestation μπορεί να αποτύχει.

Μπορεί κι εσύ ο ίδιος να το δοκίμασες στο παρελθόν και να μην συνέβη. Αυτό δεν είναι γιατί δεν δουλεύει το manifestation αλλά γιατί δεν έδωσες σημασία στα σημάδια!  

Ένας ακόμα λόγος που μπορεί να νιώθεις ότι απέτυχε είναι γιατί όπως νιώθεις για αυτά που θέλεις να προσελκύσεις, αυτό θα μαγνητίσεις. Αν ψάχνεις το ιδανικό ταίρι γιατί έχεις πολλή αγάπη να δώσεις και αυτό θα σε κάνει ευτυχισμένο, τότε αυτό θα έρθει. Αν ψάχνεις το ιδανικό ταίρι γιατί κουβαλάς πόνο και θέλεις κάποιον να σου τον γιατρέψει, θα βρεις ακριβώς αυτό που αισθάνεσαι.

Και τέλος, ένας ακόμα λόγος που αποτυγχάνεις είναι γιατί αναρωτιέσαι συνεχώς ΠΩΣ! Είναι σαν να  φυτεύεις έναν σπόρο και κάθε δυο μέρες τον ξεθάβεις για να δεις αν φύτρωσε! Φυσικά, το αποτέλεσμα είναι να τον καταστρέψεις, να τον «κάψεις». Αυτό σημαίνει ότι βάζοντας την αμφιβολία μέσα στην εξίσωση, προσελκύεις αυτήν και πριν καν χτίσεις την πίστη σου, την σκοτώνεις.

Eμπνευσμένη Δράση

Ή αλλιώς, Νιώσε Υπέροχα για να Μαγνητίζεις Υπέροχα!

Νιώθοντας καλά, ανεβάζεις τις δονήσεις σου, εκπέμπεις σε πιο ψηλές συχνότητες ενεργειακά, άρα συντονίζεσαι και με αντίστοιχες ψηλές συχνότητες.«Μα πώς να νιώθω συνεχώς καλά;»

Φυσικά και δεν είναι εφικτό να νιώθεις συνέχεια καλά, ούτε χρειάζεται να πιέσεις τον εαυτό σου να νιώθει καλά όταν είσαι απογοητευμένος, στριμωγμένος και τρομαγμένος.

Τι κάνεις για να νιώθεις καλά ό,τι κι αν συμβαίνει;

Μια μικρή δράση για να νιώθεις λίγο καλύτερα όταν μοιάζει η καθημερινότητα να σε πλακώνει: Θυμήσου ότι όταν κάποια εμπόδια υπάρχουν στο δρόμο σου, το εμπόδιο είναι ο δρόμος.

Κι αν όοοοολα τα εμπόδια που συνάντησες μέχρι σήμερα σε σχέση με τους στόχους σου ήταν σημάδια, ήταν ενδείξεις προς τα που να πας;


Αναλογίσου πόσα πράγματα υπάρχουν, που σε κάνουν να νιώθεις καλύτερα: ένα τηλεφώνημα, μια βόλτα, ένας νέος φίλος, μια εκδρομή, ένα λουλούδι, ένα ζεστό ή δροσερό ντουζ, ένα βιβλίο, η ζωγραφική ή η μουσική! 


Δώσε σε αυτά μια θέση στη ζωή σου, ώστε να νιώσεις καλά ακόμα και ανάμεσα στα εμπόδια, να εστιάσεις στα μικρά και ρεαλιστικά πράγματα. Ναι, αν θέλεις να κάνεις manifestation στο να πάρεις νέο σπίτι ή νέο αυτοκίνητο μέσα μια εβδομάδα, πιθανότατα δεν θα συμβεί και δεν θέλουμε να νιώσεις απογοήτευση γιατί η διαδικασία θα έχει αποτύχει!

Νιώσε καλά για να μαγνητίζεις καλά και βάλε στη ζωή σου την εμπνευσμένη δράση!

Στην ουσία, η εμπνευσμένη δράση είναι το αντίθετο της αγγαρείας, το να νιώθεις δηλαδή μια εσωτερική ώθηση στο να κάνεις κάτι, μια αυτο-παρότρυνση να πας και να κάνεις κάτι το οποίο είναι εναρμονισμένο με το manifestation σου.

Το βασικό είναι να βάλεις την πρόθεσή σου για το τελικό αποτέλεσμα, αυτή είναι που θα καθορίσει την υλοποίηση, αν όμως αισθανθείς την ώθηση να πας να κάνεις κάτι επιπλέον, ακόμα κι αν αυτό δεν έχει εμφανή σύνδεση με το τελικό αποτέλεσμα, πήγαινε και κάνε το.


Αυτή ακριβώς είναι η εμπνευσμένη δράση!

Ας περάσουμε τώρα στην Ευγνωμοσύνη!

Όταν δίνεις σε ένα παιδάκι ένα δώρο, τι του λέει η μαμά του;


«Tι θα πεις;» «Tι λέμε τώρα;» EΥΧΑΡΙΣΤΩ


Νομίζω πως ούτε εσύ το θεωρείς καλή ιδέα να είμαστε αγενείς και αγνώμονες με το σύμπαν, σωστά;


Η μεγάλη γκάφα που κάνουμε συνήθως είναι η εξής:


Ξεχνάμε ότι αυτά που έχουμε σήμερα στην ζωή μας κάποτε τα ζητήσαμε και τα κάναμε manifest!


Aυτό είναι και το βαθύτερο νόημα της ευγνωμοσύνης: ότι κάποτε αυτά που έχουμε σήμερα στα χέρια μας, τα ζητήσαμε, μας δόθηκαν και ΔΕΝ ευχαριστήσαμε γι αυτά.


Ολοκληρώνοντας λοιπόν κάθε «κύκλο manifestation», θυμήσου να ευχαριστήσεις γι’ αυτά που έλαβες έτσι κι αλλιώς. Αν έχεις ήδη κάνει manifest αυτό που ήθελες, θέλω να θυμηθείς εκείνη τη μέρα που έκλεισες τα μάτια και οραματίστηκες για να το έχεις και να κάνεις την σύνδεση νοητικά ότι:


ΝΑΙ, οι σκέψεις μου γίνονται απτές!


Αν είναι συναίσθημα, να πας πίσω τότε που το ζήτησες και να πεις «δες που αυτό που σκέφτηκα, είναι τώρα βίωμα μου!»


Επανέλαβε λοιπόν μαζί μου:

 • Οι σκέψεις μου υλοποιούνται σε αντικείμενα σαν κι αυτό!
 • Οι σκέψεις μου υλοποιούνται σε βιώματα/ καταστάσεις σαν κι αυτό!
 • Όταν σκέφτομαι με αυτό τον τρόπο, δημιουργώ απτές αλλαγές στην πραγματικότητα μου σαν κι αυτές!


Και όσο κάνεις αυτή τη σύνδεση και τη συνειδητοποίηση, όσο πιο πολύ εμβαθύνεις σε αυτήν, τόσο καλύτερος θα γίνεσαι στο manifestation και τόσο περισσότερα manifestation θα ολοκληρώνεις με επιτυχία!


Λοιπόν, είσαι έτοιμος για το επόμενο Manifestation?


Έλα να τα λέμε συχνότερα στη δωρεάν ομάδα μου στο facebook Greek Positive


Μάθε περισσότερα για εμένα εδώ